logo
qucik
picture

Блог

26.05.2014

Приложения на Apple вече ще работят под Android

Автор: iSupport_PV

 

Приложения на Android и Apple ще могат да работят едновременно на едни и същи устройства, благодарение на софтуер, разработен от американски компютърни специалисти. Софтуерът, наречен Cider, е бил създаден от докторанти в Колумбийския университет.
Cider позволява на собствениците на мобилни устройства с Android да съвместяват заедно приложения на Android и iOS, които са инсталирали на своите телефони или таблети. По думите на изследователите Cider е само прототип и те нямат планове да го превръщат в комерсиален продукт.
Екипът от 6-има изследователи се е заел с реализирането на проекта по създаването на Cider с цел да се преодолеят ограниченията, които потребителите на смартфони и таблети са принудени да приемат.
Така например Cider би позволил на потребителите да използват само едно устройство, за да достъпват и двата вида приложения. Да може едно приложение, писано за една операционна система, да работи на друга, често означава използване на техника, известна като виртуализация.
За да се избегнат проблемите с производителността, до които виртуализацията може да доведе, изследователите от Колумбийския университет са възприели различен подход, който включва ядрото на операционната система Android.
Този подход работи за потока инструкции, преминаващи през едно устройство с Android, и променя само онези, които се отнасят до приложенията на iOS. Допълнителен помощен софтуер предоставя някои специализирани данни, от които се нуждаят тези приложения, за да работят правилно. 

Източник: www.cio.bg

 

picture
 

 

Контакти

телефони:
02 / 478 6188, 0988 759166
Скайп: isupport.bg
Email: support@isupport.bg
Адрес: София-Изток, "Околовръстно шосе" №19