logo
qucik
picture

Блог

30.07.2014

Три нови NVIDIA GeForce видеокарти през октомври

Автор: iSupport_PV

Повечето сериозни геймъри, които отдават предпочитанията си на “зелената” част от пазара на дискретни видеокарти със сигурност чакат с нетърпение решенията от следващото поколение NVIDIA GeForce. Разбира се, става въпрос за продуктите, базирани на архитектурата Maxwell, чийто дебют се състоя през февруари тази година, когато компанията представи нейното първо превъплъщение в лицето на своя графичен процесор GM107, както и базираните на него видеокарти от среден клас GeForce GTX 750 и GeForce GTX 750 Ti. Въпросните два адаптера вече не само се доказаха като способни продукти за гейминг, но демонстрираха и много ниско ниво на топлоотделяне, така че бързо станаха хит сред ентусиастите, а също и сред потребителите, които се занимават с “копаене” на криптовалути.
Графичните решения от семейство GeForce GTX 750 обаче не са ориентирани към най-заклетите играчи, които искат РС системи с по две, три или повече видеокарти или VGA продукти, с които и най-новите игри могат да се играят на максимална резолюция. Тази потребителска група със сигурност чака нещо още по-мощно.
Засега информацията за такива чудеса от по-високия клас на NVIDIA едоста оскъдна, но японският сайт Hermitage Akihabara все пак се е добрал до още някакви данни и твърди, че следващите графични попълнения от фамилия NVIDIA Maxwell се очакват през октомври, като в началото на месеца ще бъдат пуснати по-старшите модели, базирани на високопроизводителния GPU чип GM204 – а именно моделите GeForce GTX 880 и GeForce GTX 870. Към края на октомври пък линията ще се попълни с още един продукт в лицето на GeForce GTX 860, който ще бъде базиран на същия графичен процесор. Именно за модела GeForce GTX 860 се очаква да стане новия хит сред повечето геймъри, така както това се случи с неговите предшественици GeForce GTX 760 и GeForce GTX 660.
Точни данни за производителността на чипа GM204 все още няма, но по традиция се очаква той да е забележимо по-производителен в сравнение с GPU изделията от същия клас на предходното поколение.
В заключение остана да припомним, че графичният процесор NVIDIA GM204 ще се произвежда по 28-нанометров технологичен процес и в най-старшия си вариант ще има 3200 активни процесорни ядра CUDA, 200 текстурни модула (TMU) и 32 блока за растерни операции (ROP). В еталонната версия на GeForce GTX 880 процесорът ще работи на честота 900-950 MHz, а компания ще му прави 4 GB GDDR5 памет с 256-битова шина и работна честота 7400 MHz.

Източник: http://pcworld.bg

picture
 

 

Контакти

телефони:
02 / 478 6188, 0988 759166
Скайп: isupport.bg
Email: support@isupport.bg
Адрес: София-Изток, "Околовръстно шосе" №19