logo
qucik
picture

Блог

28.12.2014

10-те най-разочароващи устройства за 2014 година

Автор: iSupport_PV

През 2014 година станахме свидетели на не малко невероятни устройства, но не можем да отречем, че има и такива, които очаквахме с нетърпение, а впоследствие те се разминаха с представите ни и дори разочароваха някои от нас. Това не означава, че те не стават за нищо, но когато говорим за Amazon Fire Phone или Apple iPad Mini 3, определено очаквахме малко повече. Това е топ 10 на мобилните придобивки, които не се оказаха толкова впечатляващи, според класацията на Channel 5.

Amazon Fire Phone

Мобилното устройство може да изпълнява основните си функции, но като цяло купувачите се оплакаха, че цената е била прекалено висока за това, което всъщност са получили. Оплакванията им главно са свързани с 3D екрана, при който нещо не се е получило както трябва, характеристиките са крайно незадоволителни и според тях  Fire Phone дори не се доближава до флагманите на компании като Apple и Samsung. Нещо повече, разочаровани от смартфона заявяват, че дори телефон от среден клас, като OnePlus One например, предлага много повече.

Apple iPad Mini 3 

Apple феновете може би се вълнуват за всеки продукт, който компанията произвежда, но специално iPad Mini 3 е трудно да бъде разгледан като нещо друго, различно от актуализирана версия на Mini 2. Като изключим нововъведението Touch ID и златната версия на таблета, няма други изменения. Определено няма основателна причина Apple да поставят такава цена на един не чак толкова нов продукт.

Google Nexus 9

По традиция Google Nexus джаджите предлагат висококачествени технологии на разумни цени. Фактът, че винаги получават последните актуализации на операционната система Android ги прави изключително привлекателни. Въпреки това може да се каже, че бяхме малко разочаровани от Google Nexus 9, който се оказа далеч по-скъп от очакваното. Не можем да отречем, че таблетът не е достатъчно добър, но все пак покупката не е по джоба на повечето почитатели на Nexus серията.

Samsung Galaxy S5

Вероятно да произведат следващия си флагман по образец на Galaxy S4, не се оказа точно джакпот за Samsung. Galaxy S5 разполага със сензор за измерване на сърдечния пулс и безброй приложения, но притежателите му не смятат, че притежава нещо впечатляващо различно от предшественика си – Galaxy S4. Конкурентите на Samsung като LG, които добавиха quad HD екрани, ни карат да си мислим, че южнокорейската компания е изгубила пътя си към усъвършенстване на своите Galaxy смартфони.

BlackBerry Passport

BlackBerry се нуждае от продукт, който да помогне на компанията да се справи с трудностите, но за съжаление BlackBerry Passport не успя да отговори на тези нужди. Необичайната форма на смартфона не успя да привлече повече клиенти. Дори клавиатурата не е толкова добра, колкото трябва да бъде, защото липсват не малко символи, което автоматично ще ни пренасочи към смартфон с виртуална клавиатура, на която можем да открием всички необходими бутони.

Asus ZenFone 4

През годините сме виждали не малко невероятни устройства от Asus, но ZenFone 4 не попада в тази категория. Екранът не е на достатъчно добро ниво, с бедно цветово възпроизводство. Като цяло е огромна джаджа, тежка за пренасяне и хората предпочетоха да похарчат парите си за по-добри устройства.

Moto 360

От всички смартчасовници, дебютирали през 2014 година, безспорно Moto 360 беше един от най-дългоочакваните. На снимките изглежда страхотно, но в действителност е масивен часовник и ако имате слаби китки, не е изключено да изглежда нелепо на ръката ви. Животът на батерията е твърде малък и не издържа повече от ден, софтуерът се нуждае от още разработване и Moto 360 е образец за това, че предстои още много работа по смартчасовниците, за да се превърнат в неизменна част от ежедневието ни.

HTC One Mini 2

Телефонът HTC One Mini 2 има изключително приятна заоблена визия, но все пак е част от списъка ни с устройства, които можеха да бъдат далеч по-добри. Много от нас биха се радвали да видят мини модел на HTC One M8 с абсолютно същите характеристики. Вместо това, тайванската компания създаде продукт от значително по-евтини компоненти, включително по-бавен процесор и само 1GB RAM памет.

Samsung Gear 2

Смартчасовникът е последният опит на южнокорейския гигант, който използва Tizen, но това не беше достатъчно, за да се превърне в перфектното устройство в категорията си. Безспорно часовникът е стилен, но операционната система Tizen е изключително бедна от гледна точка на приложения. Слабата камера, недостатъчно добрия Super AMOLED дисплей и фактът, че смартчасовникът трябва да се използва заедно със смартфон на Samsung, превърнаха устройството в едно голямо разочарование за клиентите.

Nokia Lumia 735

Нискобюджетните Lumia продукти на Nokia са изненадващо добри и предлагат точно това, за което си плащате, но Lumia 735 е смартфон, който е някъде по средата между висококачествените флагмани и по-достъпните мобилни устройства на финландската компания. За цена от 189 паунда получавате повече, отколкото предлагат телефони като Moto G, но няма как да пропуснем липсата на Windows Phone приложенията, които се предлагат на конкурентните операционни системи iOS и Android.

picture
 

 

Контакти

телефони:
02 / 478 6188, 0988 759166
Скайп: isupport.bg
Email: support@isupport.bg
Адрес: София-Изток, "Околовръстно шосе" №19