logo
qucik
picture

Блог

30.01.2015

VMware пренася в своя “облак” ключови услуги на Google

Автор: iSupport_PV

Още през първата половина на тази година 4 услуги на Google - BigQuery, Cloud Storage, Datastore и DNS – ще станат достъпни за корпоративните клиенти на хибридния облак vCloud Air, който VMware развива и популяризира, като оптимална среда за изпълнение на отговорни работни процес, гласи публикувано вчера съобщение в блога на Матю Лодж (Mathew Lodge), вицепрезидент на направлението Cloud Services във VMware.
Съобщава се също, че в бъдеще списъкът на предлаганите от VMware услуги на Google може да бъде разширен.
Клиентите на VMware ще могат да използват услугите на Google в рамките на техните съществуващи договори, плащайки за това, което ползват. Предимството е в това, че за тях ще станат достъпни услуги, допълващи това, с което те разполагаха досега в vCloud Air, става ясно от публикацията на Матю Лодж.
“Също така ние свързваме директно мрежите на VMware и Google, така че целият трафик между услугите да минава по наета частна линия. Потребителите на VMware могат да се свързват с глобалния център за услуги по поддръжка (Global Support Services, GSS) по същия начин както правят това сега за да получат поддръжка за която и да е част от vCloud Air, включително и за услугите Google Cloud Platform, които предлагаме към момента”, добавя Лодж.
След анонса за новата съвместна инициатива на VMware и Google, анализатори коментираха, че двете компании работят за да осигурят възможността средствата за администриране на VMware да се използват с услугите на Google, тъй като това ще позволи облачните ресурси на vCloud Air и Google да се управляват от един център. Това е особено важно, тъй като ще позволи на компаниите по-пълноценно да се конкурират с Amazon, която предоставя единна конзола за контрол на облачни и локални ИТ ресурси.
Разпределението на силите в света на облачните изчисления в последно време значително се усложни. Преди 5 и дори само преди 3 години AWS бе доставчик на единствената мащабна публична облачна услуга. Днес лидерството на Amazon се оспорва поне от Google и Microsoft Azure, а що се отнася до VMware, компанията има всички шансове да привлече своите настоящи корпоративни клиенти (а те не са малко) във vCloud Air.
Наскоро, при обявяването на резултатите си за IV тримесечие, VMware за първи път даде представа за състоянието на нейния бизнес в направлението vCloud Air. Компанията обяви, че продуктите от категорията vCloud Air и SaaS допринасят за около 5% от приходите и за тримесечието – т.е. за около $85 млн.

picture
 

 

Контакти

телефони:
02 / 478 6188, 0988 759166
Скайп: isupport.bg
Email: support@isupport.bg
Адрес: София-Изток, "Околовръстно шосе" №19