logo
qucik
picture

Блог

30.03.2015

Android приложения ще работят в среда Windows

Автор: iSupport_PV

Microsoft работи активно по създаване на емулатор за мобилната операционна система Windows Phone, който ще позволи пускане на практически всяко Android приложение. Засега обаче все още компанията не е решила дали да включи емулатора в Windows 10 – новата платформа, която ще работи на всички типове устройства, съобщи Neowin.com.
Идеята за поддържане на Android приложения в мобилни устройства с Windows хрумва на Microsoft след оценка на асортимента от програми в собствения й онлайн магазин Windows Phone Store. Той отстъпва значително на онлайн каталозите за конкурентните платформи Android и iOS – не само по брой на приложенията, но и по тяхното качество.
Към момента в Windows Phone Store има около 300 хиляди мобилни приложения. За сравнение, каталогът Google Play съдържа 1,3 милиона Android приложения, а Apple App Store дава на потребителите достъп до 1,2 милиона iOS програми.
Два фактора се явяват пречка за добавянето на емулатор на Android среда в Windows 10 за смартфони. На първо място, това е правният аспект на подобна функционалност – ако Microsoft добави Android емулатор, Google може да я съди за незаконно използване на технологии.
На второ място, Microsoft се опасява, че наличието на емулатор за Android ще понижи и без това слабия интерес на разработчиците към създаване на т.нар. „нейтив” приложения за Windows Phone. За да увеличи броя на приложенията в Windows Phone Store, компанията създаде платформа за разработка на универсални приложения както за настолната, така и за мобилната версия на Windows.
Microsoft търси всевъзможни начини за разширяване на влиянието си на пазара за мобилни устройства, където Windows Phone държи по-малко от 3% към момента. Преди две години Microsoft направи възможно инсталирането на Windows Phone като втора операционна система на Android смартфони, с възможност за превключване между двете платформи.
По-рано този месец Microsoft пусна Windows Phone софтуер, който може да се инсталира на Android смартфони. По този начин устройства, придобити първоначално с Android, могат да се превърнат в смартфони под Windows.

Източник: www.technews.bg

picture
 

 

Контакти

телефони:
02 / 478 6188, 0988 759166
Скайп: isupport.bg
Email: support@isupport.bg
Адрес: София-Изток, "Околовръстно шосе" №19