logo
qucik
picture

Блог

22.12.2011

Как да изберете принтер за офиса

Автор: petar

Тази статия цели да улесни избора на принтер за офис нужди. Ще разгледам основните въпроси, чиито отговори са важни в избора на принтер за офис нужди.

  1. Принтер или мултифункционално устройство(МФУ) – това е първият въпрос, на който трябва да има ясен отговор. От една страна МФУ съчетава няколко устройва в едно, като пести място и пари. От друга страна лазерните принтери, предназначени за използване в офис, са по-бързи и предлагат по-висока скорост и качество на печата.
  2. Нужен ли Ви е цветен принтер – ако принтирате само писма и документи, които са черно бели, то не е необходимо да плащате допълнително за цветен принтер. Ако Ви е необходимо цветно принтиране, трябва да знаете, че цветните принтери могат да принтират достатъчно добре снимки и рекламни материали.
  3. Размер на принтера – ако има достатъчно място в офиса – добре, но ако няма, трябва да изберете принтер с подходящи размери. Ако офисът Ви е по-тесен, може да изберете и МФУ.
  4. Как ще свържете принтера с другите устройства – повечето офис принтери имат и USB и Ethernet портове. Някои имат дори безжична връзка. Изборът зависи от Вас. Имайте предвид, че дори да има само USB порт, принтерът пак може да бъде достъпван по мрежата. Голяма част от съвременните рутери имат мрежови USB порт, ако няма такъв, то може да свържете принтера към някой от компютрите и да го споделите в мрежата.
  5. Качество на принтираните документи – един от най-важните параметри на принтерите. В зависимост от това какво основно ще принтирате изберете и принтера. Това, че принтира добре текст или графика, не значи, че принтира добре снимки например. За офис нужди обикновено е нужен лазерен принтер. Лазерните принтери осигуряват добро качество на текста и чисти линии за графики, включвани най-често в рекламните материали.
  6. Скорост на принтиране – ако принтирате само когато е необходимо и то документи по няколко страници, тогава не Ви е нужен бърз принтер. В случай, че принтирате често по-дълги документи, ще Ви е нужен високоскоростен принтер.
  7. Брой на принтираните страници – тук се поставя въпросът колко често принтирате и купувате хартия също е важно. Принципно за добър в това отношение се счита принтер, който зареждате с хартия 1 път в седмицата.

Надявам се тази статия да Ви улесни с избора на принтер за Вашия офис.

picture
 

 

Контакти

телефони:
02 / 478 6188, 0988 759166
Скайп: isupport.bg
Email: support@isupport.bg
Адрес: София-Изток, "Околовръстно шосе" №19