logo
qucik
picture

Блог

08.02.2012

XEROX Phaser 3250

Автор: petar

Принтерът е незаменима част от всеки офис. Все повече потребители имат нужда от него и в домашни условия. В предишна статия се опитах да опиша основните изисквания, на които трябва да отговаря един принтер. В тази ще опиша един конкретен модел, на който се спрях, защото е подходящ, както за дома така и за офиса.

Xerox Phaser 3250/DN е черно бял, лазерен принтер, който отговаря на нуждите на домашните потребители и на среден офис - може да принтира до 4000 страници на месец, 1000 страници на седмица или 200 страници на ден. Това са препоръчаните от производителя стойности, което не означава, че не може да принтирате повече. При спазването на тези стойности се удължава живота на принтера. Разбира се, винаги може да принтирате повече от 200 страници на ден, но ако това се случва често, по-добре е да се ориентирате към друг модел.
Принтерът разполага, както с USB 2.0 порт за връзка, така и с 100Mbps Ethernet конектор, което позволява да бъде свързан към рутер и споделен в домашната или офис мрежа.
Phaser 3250/DN има инсталирани 32MB памет, в която се зареждат заявените за принтиране документи. Тази памет може да бъде допълнително разширена до 160 MB, което едва ли ще е необходимо, тъй като 400 MHz-ия процесор обработва за секунди дори и много големи по обем документи. По този начин се постига скорост на принтиране от 30 страници в минута.
Максималният обем хартия, която може да се постави в тавата за принтиране е 500 страници. Това е доста добър обем за принтер с тези размери. Като предимство на този тип принтер трябва да се отчете ефективния му размер - събира се на стандартно работно бюро, което прави необходимостта за отделяне на специално за него място безцелно. Друго предимство е високата му разделителна способност – 1200x1200 DPI. По този начин може да се принтират графики и чертежи с ясни и правилни линии. Размерите на хартията, върху която може да принтирате са от А4 до малки пощенски пликове, което трябва да отговори на всички нужди.

picture
 

 

Контакти

телефони:
02 / 478 6188, 0988 759166
Скайп: isupport.bg
Email: support@isupport.bg
Адрес: София-Изток, "Околовръстно шосе" №19