logo
qucik
picture

Блог

15.02.2012

Външни твърди дискове

Автор: petar

Необходимост от закупуване на външен хард диск може да се появи, поради много фактори. Например, ако имате няколко хиляди снимки или сте меломан и имате голям архив музика. Всякакъв вид информация, която имате на компютъра, заема място и трябва да бъде съхранявана правилно. Външният хард диск е един от начините да запазите ценните данни.
Запазването на информацията на външен носител е важна, поради няколко причини.
Първата от тях е, че препълненият хард диск забавя работата на компютъра.
Втората и може би най-важна, че в случай на повреда на хард диска на компютъра, няма да изгубите така ценната информация. Вероятността хард дискът на компютъра да се повреди не е малка, тъй като работи всеки ден. Също така, колкото по запълнен е той, тази вероятност е по-голяма.

Третата причина да съхраните важни данни на външен носител е, че ще разполагате с тях на всяко място и по всяко време. Външните твърди дискове са изключително компактни, с размера на стандартен смартфон, и може да ги носите винаги със себе си.
Има два вида външни твърди дискове - Solid State Drive (SSD) и Hard Disk Drive (HDD). По-новата технология e SSD, която предлага изключително висока скорост при трансфер на данните, но е значително по-скъпа. От два до три пъти е по-висока цената на един SSD диск, в сравнение с HDD със същия обем.
Обемът на диска, който ще изберете зависи от това какво ще съхранявате на него. Запомнете само, че винаги е по-добре да имате голям диск, на който не използвате цялото пространство, отколкото препълнен диск.
От опит мога да кажа, че правилното съхранение на информацията е изключително важно и може да спести доста време, което бихте отделили за възстановяването и.

 

picture
 

 

Контакти

телефони:
02 / 478 6188, 0988 759166
Скайп: isupport.bg
Email: support@isupport.bg
Адрес: София-Изток, "Околовръстно шосе" №19