logo
qucik
picture

Блог

10.03.2012

Имало едно време микрочип - част 2

Автор: rosen

Живеем в свят на нови технологии и заобиколени от океан от информация. Интернет, телевизия, телефония, днес с тези неща е свикнало дори и пет годишно дете. Високите технологии са ни поднесени на чиния, в красиви форми и с размери да ги пъхнем в джоба си. Микрочипове интегрират в себе си милиони миниатюрни елементи, извършващи милиони операции за секунда или може би за милисекунда, това днес е просто ежедневие. Утрешният ден ще ни представи нанотехологиите и мрежите на бъдещето. Но от къде тръгва всичко това и знае ли го пет годишното дете?

Кинематика
Кинематиката се описва с двежение на тяло или материална точка. Движението може да бъде проволинейно, равномерно, равноускорително или равонзакъснително.
Движение на тяло:
- праволинейно и равномерно
- тяло се движи праволинейно и равномерно, когато неговото движение се извършва по права линия с постоянна скорост.

- равноускорително без начална скорост - тяло се движи равноускорително без начална скорост, когато при равни интервали от време скоростта нараства с една и съща величина,  наречена ускорение.
- равноускорително с начална скорост - разновидност на равноускорителното движение, при което на материалната точка първоначално е приложена дадена начална скорост v0.
- равнозакъснително - разновидност на равноускорителното движение, при което имаме намаляване на ускорението с дадена скорост v0.

Основни математически дименсии в кинематиката - виж тук!

Очаквайте продължение!....          To be continued!.... 

 


picture
 

 

Контакти

телефони:
02 / 478 6188, 0988 759166
Скайп: isupport.bg
Email: support@isupport.bg
Адрес: София-Изток, "Околовръстно шосе" №19