logo
qucik
picture

Блог

12.03.2012

ASROCK P67 Extreme 6

Автор: petar

На дънните платките на Asrock се гледа с недоверие, защото производителя не е сред пионерите в този бранш. Потребителите предпочитат  продуктите на Asus или Gigabyte, защото са утвърдени марки.  Въпреки това на дъната на Asrock небива да се гледа с недоверие. Моделът P67 Extreme 6 е поредното доказателство за това. Дъното е върхов модел за P67 серията и по нищо не отстъпва на дъната на другите производители.
Предназначено е да поддържа второ поколение на мощните i3, i5 и i7 процесори на Intel със сокет 1155. За да се справи с това дъното използва технологията Digi Power, която чрез цифрова широчинно-импулсна модулация осигурява по-ефективно и по-стабилно захранване на процесора. Друга технология - V16+2 Power Phase осигурява захранването на процесора с повече фази, което води до намаляване на натовареността на всяка от фазите и съответно до намаляване на работната температура на процесора. Съчетанието на двете технологии осигурява безпроблемната работа с мощните процесори, както и възможността те да бъдат овърклоквани.
Оперативната памет (RAM) е един от компонентите, който би могъл да ограничи ефективното използване на процесорната мощ. Това се получава когато паметта не е достатъчно. С P67 Extreme 6 неможе да с получи този проблем, тъй като има възможност да се инсталират до 32 гигабайта RAM, което е напълно достатъчно за ефективното усвояване на мощността на процесорите, за който е предназначено. Стандартът е DDR3 с тактова честота до 2133 MHz. С такава памет и процесор няма да имате проблем с каквито и да е програми или игри. Съчетанието на 2/4 ядрен процесор и толкова бърза оперативна памет позволяват работа дори с най-тежките приложения за чертане, пресмятане или видео обработка.
За ефективната обработка и възпроизвеждане на видео дъното поддържа и ATI CrossFireX и nVidia SLI. Това означава, че може две или повече ATI или nVidia видеокарти да работят паралелно за да се осигури видео мощта, която е нужна. Благодарение на технологията nVidia CUDA, паралелното свързване на няколко nVidia видеокарти осигурява такава процесорна мощност, че може да правите сложни изчисления и изследвания на домашния си компютър. Технологията CUDA позволява използването на сигналните процесори на видеокартата в помощ на централния процесор (CPU). Тъй като те са много на брой, това значително увеличава общата процесорна мощност.
Именно скоростта е основата, върху която е базирано дъното. Твърдите дискове и CD/DVD устройствата се свързват посредством SATA 3 конектори. Стандартът SATA 3 осигурява трансфер на данните с до 6 Gbps. USB портовете също са 3-та серия, със скорост до 5 Gbps.
С оглед на характеристиките на дъното може да се каже, че Asrock, не само че не изостава от другите, ами с доста сериозни темпове се придвижва напред в класацията на предпочитаните марки дънни платки.

Подробна информация и драйвери
picture
 

 

Контакти

телефони:
02 / 478 6188, 0988 759166
Скайп: isupport.bg
Email: support@isupport.bg
Адрес: София-Изток, "Околовръстно шосе" №19