logo
qucik
picture

Блог

24.03.2012

Проблем с Touchpad при лаптоп LENOVO G550

Автор: rosen

Има много видове техника, при която съществуват скрити фабрични проблеми, незабележими за крайните потребители при закупуването й. Тези недостатъци се отстраняват в оторизиран сервиз по условията на предоставената гаранция или софтуерно чрез подходящи драйвери. Такъв проблем е установен при лаптоп тип LENOVO G550 в работата на фабрично инсталирания Touchpad. Проблемът е много дразнещ и се изразява в това, че когато потребителя пише върху клавиатурата на преносимия компютър в съвсем случаен момент курсорът се премества автоматично все едно, че е преместен умишлено чрез touchpad-a. Това е недостатък на новите LENOVO ALPS Touchpad, които са силно чувствителни и при най-малкия допир или дори статична капацитивна връзка, породена от близостта на човешката ръка до touchpad-a, го задействат и курсорът се премества автоматично на случаен принцип. Към настоящият момент има няколко варианта за справяне с този проблем:

  1. При гаранционни лаптопи – да се поиска смяна на ALPS touchpad с обикновен.
  2. Хардуерно да се изключи touchpad-a от клавиатурата с функционални бутони Fn+F8 и да се използва USB мишка (препоръчва се при извън гаранционни компютри, при коити няма възможност за драйверно управление).
  3. Подходящо драйверно управление, съпроводено с правилни настройки и конфигурация на чувствителността на touchpad-a (tapping speed - slow, tap off when typing, delay after last key is hit - long).

Драйвер за управление на LENOVO – ALPS Touchpad свалете от тук!

 

picture
 

 

Контакти

телефони:
02 / 478 6188, 0988 759166
Скайп: isupport.bg
Email: support@isupport.bg
Адрес: София-Изток, "Околовръстно шосе" №19