logo
qucik
picture

Блог

10.05.2012

GA-M52LT-D3P

Автор: petar

Избрах модела GA-M52LT-D3P, защото използва чипсет на nVidia. От личен опит знам, че чипсетите nVidia са изключително издръжливи и не са претенциозни към поддръжката. Това ги прави идеален избор за хората, които искат да максимизират дейността на компютъра си, като направят овърклок на определени елементи.
Повишаването на работната честота (overclock) на основни компоненти като, централен процесор (CPU), оперативна памет (RAM) или графичен процесор (GPU), могат да повредят както самите тях, така и дънната платка. Чипсетите на nVidia се справят без проблеми с поддържането на по-високи от производствените работни честоти на изброените по-горе компоненти. Нормално при overclock се получава повишаване на работните честоти с до 20%, при чипсетите на nVidia този процент може да достигне и дори да надхвърли 25%. Спирам до тук с подробностите около overclock, за да опиша и параметрите на самото дъно.
То поддържа процесорите AMD Phenom II и AMD Athlon II, като най-мощните от тях са Phenom II X6 с работна честота до - 3300 Mhz.
Транспортната шината (FSB), осигуряваща бързото предаване на данните, към процесора работи с честота от 1000 MHz.
 Максималният обем оперативна памет (RAM) e 16 GB, разпределен в 4 слота x4 GB. Стандартът е DDR3, като работната честота на паметта е в границите 1066-1600 MHz, в зависимост от модела памет който изберете.
Процесорите на AMD са особено подходящи за обработка на 3D анимация и графика. Тук се включват процеси като, проектиране, чертане, рисуване, видео монтаж и т.н. Това дъно е подходящо за справяне с подобни дейности. Разбира се, за да могат да се извършват тези процеси е необходимо да имате подходяща видео карта. Процесорите на AMD се сработват много добре с видеокарти на ATI. На дъното има PCIExpress x16 слот, в който може да се постави такава видео карта, която да извършва графичната обработка. 
Както вече споменах посочените в статията работни честоти са производствени и могат да бъдат повишени.  Именно в това е голямото предимство на тази дънна платка.
Като нейни недостатъци могат да се посочат бавните USB 2 и SATA2 конектори. Това означава, че информацията, съхранявана на  твърдия диск и/или външни устройства ще се достъпва по-бавно в сравнение с USB3 и SATA3. Трябва да се има предвид, че USB 2 и SATA 2 все още са широко разпространени стандарти, и дъната, които ги използват не бива да бъдат пренебрегвани.

Подобно дъно в същия клас.

picture
 

 

Контакти

телефони:
02 / 478 6188, 0988 759166
Скайп: isupport.bg
Email: support@isupport.bg
Адрес: София-Изток, "Околовръстно шосе" №19