logo
qucik
picture

Блог

15.01.2013

Gigabyte X11

Автор: petar

Gigabyte X11 е най-лекият ултрабук в света. За изработката му са използвали въглеродни влакна (карбон), като по този начин устройството тежи едва 975 грама. За пример, 11.6 инчовият MacBook Air произведен от Apple, тежи около 1080 грама.
Въпреки малките си размери ултрабукът е снабден с клавиатура, която е 95% от обема на стандартна "островна" клавиатура. Този вид клавиатури са хит в момента. Островна клавиатура означава клавиатура с разстояния между клавишите. Така се осигурява конфорт при работа с клавиатурата, защото е малко вероятно да натиснете съседен бутон.
Тъчпадът също е доста голям. Изработен е от фибростъкло и е изключително чувствителен. Това може да е проблем в началото, но ведъж свикнете ли с високата чувствителнот няма да искате да работите с друг.
Стандартно ултрабукът е оборудван с Intel Core i5 процесор с тактова честота 1.7GHz. Рам паметта е 4 GB, които са само в един слот. Максималният обем памет е 8GB, което означава, че ако мислите за ъпгрейт по-късно е добре да го направите сега, защото слотът за памет е само един.
Разметър на екрана е 11.6 инча, максималната разделителна способност е 1366x768, което е доста високо за такъв малък екран. Графичният процесор е Intel HD 4000 с до 384 MB споделена памет.
Твърдият диск е от новото поколение - SSD, а разметър е 128 GB.
Компютърът разполага още с 2 USB порта и слот за микро SD карта.
Като недостатъци могат да се изтъкнат - липса на ethernet интерфейс, малко на брой USB портове, не възможност за сваляне на батерията. Те изглеждат незначителни на фона на това, което прелага ултрабукът предлага.

picture
 

 

Контакти

телефони:
02 / 478 6188, 0988 759166
Скайп: isupport.bg
Email: support@isupport.bg
Адрес: София-Изток, "Околовръстно шосе" №19