logo
qucik
picture

Блог

14.05.2013

Компютърни вируси - част 1

Автор: rosen

Компютърните вируси се появяват през 80-те години на миналия век, заедно с появата на първите персонални компютри. Първоначално те се създават от любопитство или с цел забавление, за доказване на знания и възможности от страна на някои програмисти. Скоро след това създателите на вируси залагат в тях впечатляващи възможности за унищожаване на информация и разпространение.
Компютърните вируси са наименовани по този начин, защото притежават някои от характеристиките на биологичните. Компютърният вирус се предава от компютър на компютър, също както биологичният се предава от човек на човек. Както биологичният вирус използва клетката, за да се възпроизвежда, така компютърният използва изпълнима програма, за да се самокопира.
Компютърният вирус по определение е малка програма, създадена за унищожаване, модифициране или копиране на информация, за повреда или блокиране на компютърните системи, която се размножава чрез самокопиране в други програми или файлове.
Вирусът може да зарази не само изпълнима програма, но и електронна таблица или текстов документ (макровируси). Всеки път, когато се изпълнява програмата вирусът се активира.
Не е задължително вирусите да започнат да действат веднага след заразяването на системата. Те могат да стоят скрити известно време и да се активират на определена дата и в определен час.

Край на част 1!

Следва продължение!... To be continued!...picture
 

 

Контакти

телефони:
02 / 478 6188, 0988 759166
Скайп: isupport.bg
Email: support@isupport.bg
Адрес: София-Изток, "Околовръстно шосе" №19