logo
qucik
picture

Блог

21.07.2013

До 1 TB капацитет SSD

Автор: petar

Твърдотелните дискове от новата серия Samsung 840 EVO са създадени по нормите на 10-нанометров технологичен процес и предназначени за използване в потребителски компютри.
Въпреки, че все още не успява да конкурира традиционните хард дискове по показателя "цена за мегабайт пространство" SSD сегмента се развива бързо и предлага все по-интересни и атрактивни устройства. Пример за това са новите твърдотелни дискове от серията 840 EVO, която беше обявена от Samsung с идеята нейните представители да служат във всякакви потребителски компютри.  Въпреки еnd-user ориентацията на новите SSD продукти обаче, те съвсем не са от нисък клас. Всъщност Samsung 840 EVO SSD линията въплъщава последното поколение полупроводникови дискове, като използва многоядрен контролер и NAND флаш-чипове, произведени по 10-нанометров технологичен процес.
Благодарение на модерните технологии 2,5-инчовите дискове от новата SSD серия на Samsung, използващи SATA3 интерфейс, осигуряват максимална скорост на четене на данни от 540 МВ/s и максимална скорост на запис от 520 МВ/s. От компанията подчертават, че бързодействието на новите модели значително надминава това на предходните 840 Series SSD.

 

Източник : http://idg.bg/

picture
 

 

Контакти

телефони:
02 / 478 6188, 0988 759166
Скайп: isupport.bg
Email: support@isupport.bg
Адрес: София-Изток, "Околовръстно шосе" №19