logo
qucik
picture

Блог

26.08.2013

Стив Балмър напуска Microsoft

Автор: petar

Стив Балмър ще се оттегли от поста главен изпълнителен директор на Microsoft след около 12 месеца, заявиха от компанията в петък в изненадващо съобщение, което излиза седмици след обявената сериозна бизнес реорганизация, реализирана в момента.
Бордът на директорите на компанията е създал специална комисия, която да открие негов заместник. Комисията включва основателя на Microsoft и сегашен председател на борда Бил Гейтс и се ръководи от Джон Томпсън, независим директор в борда. Ще бъдат обсъждани и вътрешни, и външни кандидатури.
Шефът на Microsoft Стив Балмър говори пред служителите на компанията за One Microsoft в зала през юли 2013 г., само месец преди да обяви оттеглянето си. Новият CEO трябва да превърне Microsoft в успешен доставчик на устройства и услуги, той трябва да работи с лидерите на компанията за постигане на тази цел в изключително конкурентна индустрия, казват от Microsoft.
Балмър е главен изпълнителен директор на Microsoft от 2000 г. Той се присъедини към Microsoft през 1980 г. и бе първият бизнес мениджър на компанията. След това той изпълняваше различни дейности в компанията, включително старши вицепрезидент по продажбите и поддръжката, старши вицепрезидент на системния софтуер и маркетинг вицепрезидент.

източник: http://computerworld.bg

picture
 

 

Контакти

телефони:
02 / 478 6188, 0988 759166
Скайп: isupport.bg
Email: support@isupport.bg
Адрес: София-Изток, "Околовръстно шосе" №19