logo
qucik
picture

Блог

25.09.2013

Kомпютър с размерите на флашка

Автор: iSupport_PV

Компанията Dell започва да разпространява сред бета тестери USB компютър, разработен в рамките на проекта Ophelia Project. Очаква се готовият продукт да се появи на пазара през близките месеци. Устройството изглежда като най-обикновена флашка, но превръща всеки екран, който има HDMI порт в персонален компютър, машина за игра или медия-плейър. След като се включи към дисплей, компютърът, работещ под ОС Android, дава възможност да се пускат приложения, да се играят игри, да се гледат филми и да се ползват облачни услуги.
Очаква се устройството, което е снабдено с Wi-Fi и Bluetooth интерфейси, ще се продава за около$100. В Dell считат, че в наши дни, когато все повече файлове се съхраняват в облака, техният USB компютър ще се търси доста, особено от клиенти, които ползват компютъра си предимно за някакви операции в Интернет. 
Компютърът Ophelia ще конкурира анонсираното наскоро устройство Google Chromecast, което струва $35 и е предназначено за възпроизвеждане на мултимедийни файлове в поточен режим. Ophelia ще се доставя заедно с приложението Wyse PocketCloud, което позволява да се получава достъп до файлове, намиращи се на PC-та, сървъри и мобилни устройства.

 

Източник: http://cio.bg

 

 

picture
 

 

Контакти

телефони:
02 / 478 6188, 0988 759166
Скайп: isupport.bg
Email: support@isupport.bg
Адрес: София-Изток, "Околовръстно шосе" №19