logo
qucik
picture

Блог

26.11.2013

My Cloud

Автор: iSupport_PV

Новото поколение персонални облачни решения My Cloud на компанията Western Digital (WD), предоставя на потребителите централизирано хранилище за данни за всякакво цифрово съдържание, достъпът до което може да се осъществява от всеки компютър и мобилно устройство.  
Според проучване на изследователската компания Gartner, към 2016 г. всяко домакинство ще притежава средно по 2,2 TB цифрова информация. Заедно с увеличаването на обемите от данни нараства и броят на включените към интернет устройства - по данни на NPD Group към момента на едно домакинство се падат средно по 5,7 такива устройства. Комбинацията от тези две тенденции води до необходимостта да се разработи нова парадигма за съхранение на цифрово съдържание, която да дава възможност на потребителите да имат пълен контрол над данните си.
Облачното решение My Cloud  е разработено с отчитане на споменатите фактори. С него потребителите могат да предоставят свои файлове за общ достъп, да пазят и да ползват данните си от всяка точка на света, без никаква такса. My Cloud може да се ползва и за създаване на резервни копия – за тази цел се прилага пакета WD SmartWare Pro, а за Maс платформа се ползва пакета Apple Time Machine. Освен това, мобилното приложение My Cloud осигурява достъп до всички популярни базови публични облачни услуги, така че потребителите могат да преместват файлове между различни системи като Dropbox, SkyDrive и Google Drive.
Персоналното облачно хранилище за данни My Cloud предоставя пространство до 4TB, съвместимо е с операционните системи Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP, OS X Mountain Lion, Lion, Snow Leopard, както и с устройства поддържащи стандарта DLNA/UpnP.

 

Източник: http://cio.bg/

picture
 

 

Контакти

телефони:
02 / 478 6188, 0988 759166
Скайп: isupport.bg
Email: support@isupport.bg
Адрес: София-Изток, "Околовръстно шосе" №19