logo
qucik
picture

Блог

31.12.2013

Опасна уязвимост в браузъра Safari

Автор: iSupport_PV

Експерти по сигурността откриха опасна уязвимост в браузъра Apple Safari, който е част от десктоп операционната система OS X. Възползвайки се от нея, хакери могат лесно да получат логини и пароли на потребителите до различни сайтове, твърди Лаборатория Касперски.
Safari, както и много други браузъри, може да възстановява предишната работна сесия – т.е., когато отвори браузъра, потребителят може да възстанови всички отворени сайтове в предишната сесия и дори да се оторизира автоматично в тях.
За да поддържа подобна функционалност, браузърът би трябвало да съхранява информацията на сигурно място, в кодиран вид. Оказва се обаче, че Safari съхранява данните от последната работна сесия (вкл. двойките логин-парола за влизане в сайтове) в некодиран вид и в обикновен plist-файл със свободен достъп, установява изследването на Лаборатория Касперски.
По този начин хакерите могат много лесно да се сдобият с данните на потребителя. Съхраняването на конфиденциална информация в открит вид с неограничен достъп е катастрофална уязвимост в сигурността, която позволява на злонамерени лица да откраднат потребителски данни с минимални усилия, коментират от компанията за сигурност.

Източник: http://technews.bg

picture
 

 

Контакти

телефони:
02 / 478 6188, 0988 759166
Скайп: isupport.bg
Email: support@isupport.bg
Адрес: София-Изток, "Околовръстно шосе" №19