logo
qucik
picture

Блог

02.02.2014

Хакери атакуваха сайта на Angry Birds

Автор: iSupport_PV

Подозират разработчика на играта Rovio, че съдейства на NSA. Няколко сайта, свързани с популярната игра Angry Birds, станаха жертва на хакерска атака. Работата им обаче беше бързо възстановена.
Пробивът е осъществен веднага след като се разчу, че разработчикът на играта, Rovio, е бил свързан с Агенцията за национална сигурност на САЩ (NSA).
Представители на компанията отричат каквото и да е сътрудничество със специалните служби и уверяват, че данните на потребителите не са компрометирани по никакъв начин.
Пробивът е открит много бързо и работата на сайтовете е била възстановена практически веднага. Атаката напомня тази срещу Ню Йорк Таймс през миналата година, за която отговорност пое Сирийската електронна армия. По-рано тази седмица редица медии публикува секретни данни, предоставени от бившия агент Едуард Сноудън, според които NSA е използвала популярни мобилни приложения, за да шпионира потребители. Твърди се, че играта Angry Birds е използвана като задна врата (бекдор), през която е инсталиран шпионски софтуер на потребителските устройства.

Източник: www.technews.bg

 

 

 

picture
 

 

Контакти

телефони:
02 / 478 6188, 0988 759166
Скайп: isupport.bg
Email: support@isupport.bg
Адрес: София-Изток, "Околовръстно шосе" №19