logo
qucik
picture

Блог

22.12.2011

CISCO RV110W Wireless-N Router

Автор: petar

Cisco RV110W Wireless-N VPN е безжичен рутер, работещ в обхвата на 2,4 GHz и поддържащ b/g/n стандарти. Предназначен за домашна употреба и предимно за малък офис.
Причината, поради която обръщам внимание на този рутер е вградената VPN поддръжка. Това позволява на потребители извън офиса да използват ресурсите на локалната мрежа все едно са на работното си място. Благодарение на VPN функцията се осъществява сигурен отдалечен достъп до бази данни или мрежови принтер. Тя може да обслужва до 5 човека едновременно, което означава, че петима от служителите могат да работят извън офиса.
RV110W може да използва всички видове кодировки, включително WPA и WPA2, както и ограничение по MAC адрес. Това гарантира максимална сигурност за данните предавани по мрежата. Също така RV110W поддържа IPv6, което е още една гаранция за високата сигурност.
В локалната мрежа посредством Ethernet могат да бъдат свързани до 4 компютъра в портовете на задната част на рутера. Скоростите на портовете са 10/100 Mbps. Двете антени осигуряват добро покритие до около 30 метра в диаметър, което е достатъчно за предназначението на рутера да обслужва малък офис.

Като недостатък на рутера може да бъде посочена липсата на 1000 Mbps Ethernet портове. Също така липсата на USB порт, което налага ограничение от страна на мрежовия принтер, който задължително трябва да има Ethernet.
В заключение мога да кажа, че RV110W е подходят едно добро предложение за малък офис с петима или по-малко служители.

picture
 

 

Контакти

телефони:
02 / 478 6188, 0988 759166
Скайп: isupport.bg
Email: support@isupport.bg
Адрес: София-Изток, "Околовръстно шосе" №19