logo
qucik
picture

Блог

29.03.2014

Сбогом, Windows XP - част 1

Автор: iSupport_PV

Ако тези дни чуете изблика от тържествуващи възгласи отвъд Океана, не се изненадвайте. Това ще са просто радостните викове на директорите от Microsoft, празнуващи едно постижение, което години наред изглеждаше невъзможно: повалянето на могъщата операционна система Windows XP.
В компютърните среди XP си спечели име на същинско зомби: платформа, която Microsoft просто не може да убие, въпреки усилията си. Излезлият през 2001 г. софтуер все още е инсталиран на една трета от всички компютри в света.
Единствено Windows 7 (появил се през 2009 г.) успя малко да промени картината и днес присъства на близо половината компютри. Но дори това не устройва Microsoft, които биха предпочели хората да използват най-новия OS Windows 8.1.
Дойде ли 8 април, директорите ще празнуват, защото на тази дата Microsoft най-сетне спира поддръжката на XP. Тогава операционната система наистина ще се превърне в зомби, защото ще бъде обладана от хакери, вируси и вредни програми. Те ще използват нейната уязвимост, която рязко ще нарасне след като Microsoft спре да произвежда редовните ъпдейти по сигурността.

източник: www.webcafe.bg


Следва продължение...

picture
 

 

Контакти

телефони:
02 / 478 6188, 0988 759166
Скайп: isupport.bg
Email: support@isupport.bg
Адрес: София-Изток, "Околовръстно шосе" №19