logo
qucik
picture

Блог

30.03.2014

Сбогом, Windows XP - част 2

Автор: iSupport_PV

Но с какво толкова съгреши XP в очите на Microsoft?
Проблемът е, че този Windows стана прекалено популярен. Наследникът му Vista се появи цели шест години по-късно, а през това време новите компютри се продаваха с предварително инсталиран XP и до януари 2006 г. вече се използваха 400 милиона негови копия.
Процесът съвпадна и с нова експлозия в продажбите на настолни компютри, което означава, че за мнозина XP се оказа първата среща с каквато и да е операционна система.
Хората бързо привикнаха с интерфейса, а самите машини с Windows XP се оказаха доста стабилни. Съответно цял куп компании и бизнеси нямат никаква сметка да харчат пари за смяна на компютри, които работят, нито пък да карат служителите си да се учат на нова система.
IT експертите също не помагат особено. Онлайн общността Spiceworks твърди, че 76% от IT консултантите все още използват XP на поне един компютър. „Хората не обичат промените", коментира технологичният анализатор Роб Ендърли.
„А Microsoft не е толкова агресивен в прокарването на промени като Apple. Тъй че хората, които съвсем не са склонни на промяна, просто въобще не смениха Windows-а".

Източник: www.webcafe.bg

Следва продължение...

picture
 

 

Контакти

телефони:
02 / 478 6188, 0988 759166
Скайп: isupport.bg
Email: support@isupport.bg
Адрес: София-Изток, "Околовръстно шосе" №19