logo
qucik
picture

Блог

30.08.2014

Най-добрите от скритите функции на Android 4.4 KitKat

Автор: iSupport_PV

Новият Android, подобно на своите предшественици има заложени в себе си много функции, които не са чак толкова популярни, а някои от тях са дори скрити. Въпреки че потребители може да минат и без отключването им, истинските техно гийкове едва ли биха пропуснали възможността да се позабавляват и използват скритите възможности на своето мобилно устройство. Това са четири от най-добрите, но скрити опции на KitKat:

  • Енергоспестяващият GPS режим

GPS – е добре известен „консуматор“ на енергия в устройствата, но все пак, Android 4.4 KitKat позволява да се пожертва известна част от точността на позиционирането за сметка на по-дългия живот на батерията. 
В енергоспестяващия режим, устройството използва за изчисления на своята позиция само зададените Wi-Fi мрежи и най-близките хот-спот точки. В режима с повишена точно, съшото устройство ползва реална информация от спътниците и затова „изяжда“ батерията. Двете опции се намират в менюто Settings > Location

  • Активиране на Developer Mode

Във версията Android 4.4 KitKat Developer Mode бе премахнат. Но неговите възможности, включително достъп до USB дебъгинга, възможността за ограничаване на фоновите процеси и много други фини настройки все още присъстват в системата, само че са скрити. За да ги активирате отидете в Settings > About Device/Phone. Превъртете списъка до Build numbers и натиснете номера, който виждате в полето седем пъти поред. Ще се появи съобщение, че режимът Developer Options добавен в менюто.

  • Вижте какво „яде“ паметта на устройството

Активирайки Developer Mode ще получите достъп за разглеждане на разпределението на паметта устройството. Отидете в Settings > Developer options > Process Stats и ще получите визуална картина на използването на паметта от различните приложения.

  • Активиране на мигновено ускорение на устройството.

Android L 5.0 (за когото все още не се знае датата на пускането му) ще получи новата процедура ART, която ще замени по-старият VM процес (виртуална машина) Dalvik, която използват всички устройства с тази ОС. Ако имате на своя телефон или таблет Android 4.4 KitKat може да започнете да използвате ART веднага, но помнете, че процесът е все още се намира в тестови период. За да активирате ART отидете в Developer options и изберете Select Runtime.

 

Източник: http://hicomm.bg

picture
 

 

Контакти

телефони:
02 / 478 6188, 0988 759166
Скайп: isupport.bg
Email: support@isupport.bg
Адрес: София-Изток, "Околовръстно шосе" №19